Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Manchester city - Άρης 3-0

Με δύο γρήγορα γκολ του Εντιν Τζέκο (7’, 12')και ακόμα ένα από τον Γιάγια Τουρέ (75’), η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-0 του Αρη στο «City of Manchester» στον επαναληπτικό του 0-0 της Θεσσαλονίκης και γκρέμισε τα όποια όνειρα των «κιτρίνων» για πρόκριση στους «16» του Europa League.

Το παραμυθένιο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του 'Αρη στην Ευρώπη είχε τον δικό του δράκο και τον έλεγαν Τζέκο. Ο Βόσνιος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, με δύο γκολ μέσα σε 12 λεπτά, έβαλε γρήγορα τέλος στις ελπίδες της ελληνικής ομάδας να συνεχίσει στη διοργάνωση. Τα σχέδια του Γιάννη Μιχαλήτσου χάλασαν μόλις στο 7ο λεπτό, όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Σίλβα, ο Λαζαρίδης γλίστρησε και δεν μπόρεσε να διώξει όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Τζέκο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σηφάκη και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και μέχρι να προλάβουν οι Θεσσαλονικείς να συνέλθουν, ο Βόσνιος επιθετικός «κτύπησε» ξανά πέντε λεπτά αργότερα.

Οι Αγγλοι με την επίτευξη του δεύτερου γκολ "κατέβασαν ταχύτητα", διατηρώνατας πάντα τον απόλυτο έλεγχο του ματς.
Ο Αρης που δεν είχε άλλες επιλογές από το να βγει στην επίθεση προσπάθησε να το κάνει, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανείς. Οι «κίτρινοι», αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Χαρτ, ο οποίος εξελίχθηκε σε θεατή του ματς. Στο 44΄, μάλιστα, ο Τζέκο βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη, πέρασε και τον γκολκίπερ του Αρη, αλλά κόπηκε πριν πλασάρει στην άδεια εστία από τον Λαζαρίδη.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι "σίτιζενς" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 66΄ "αγγιξαν" το 3-0 με τον Μπαλοτέλι, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη. Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε στο 75΄ με τον Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός μέσος έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Λαζαρίδη κι άλλαξε όσο έπρεπε πορεία για να καταλήξει στη γωνία του Σηφάκη (3-0). Η μοναδική αξιόλογη φάση του Αρη στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 90΄, με το σουτ του Φατί μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ. 

Και τα γκολ του αγώνα: 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου